Q&A: Finns det ett helvete?

5

Hej fina läsare!

I ett tidigare inlägg fick ni läsare ställa frågor och idag besvarar jag en av era läsarfrågor. Finns det ett helvete?

Den här frågan är inte helt enkel att besvara, för här handlar det mycket om vad vi själva skapar. Även efter vår död, så skapar vi det vi tänker. Är vi rädda och tror att vi hamnar i helvetet efter döden, så är sannolikheten stor att det är just det man upplever. Men det är inte där man kommer att stanna.

Flera som jag haft kontakt med på andra sidan, berättar att andevärlden såg ut precis som de hade föreställt sig. Jag tolkar det då som att vi kommer till den plats vi vill komma till. Eller den plats vi tror att vi kommer till. De som då säger sig komma till en hemsk och mörk plats, har sannolikt skapat den platsen för sitt inre och det är då där personen hamnar direkt efter sin död. Här verkar det dock finnas lite delade meningar, för vissa har också sagt att det inte alls var så hemskt som de trodde det skulle vara. Det kan då tyda på att de blivit vägledda av guider, änglar eller någon annan, för att komma till rätt ställe. Det meta verkar då handla om hur mottagliga vi är vid tidpunkten för vår död.

De svar jag ger, är utifrån de erfarenheter jag har av mina möten med andra sidan och jag återberättar det andevärlden har berättat för mig. Jag anser mig absolut inte sitta på den enda sanningen, utan enbart det som är sant för mig. Sen är det upp till dig att avgöra om det är även din sanning, eller om den ser annorlunda ut.

Inom kristendomen och framförallt den katolska kyrkan, tror man på ett helvete. Där tror man också att djävulen kan ta en kropp i besittning och att man därmed är dömd till helvetet om man inte får en välsignelse av en präst och i bästa fall lyckas driva ut djävulen ur kroppen. Jag kan givetvis inte svara på vad alla avlidna har upplevt efter sin död. Men jag tror, efter mina erfarenheter, att många blir överraskade och förhoppningsvis även glada över att andra sidan inte är en hemsk plats, utan det vi kan kalla “hem”. Vissa kallar det Guds rike och andra väljer att tro att det är något annat. Det är det som gör det så speciellt, för vi skapar det vi vill ha.

Jag hoppas det här har givit lite svar och även tagit bort rädsla. Döden är ingenting vi ska gå omkring och vara rädda för. Vi vill givetvis leva färdigt våra liv på jorden, men när det väl är dags för oss att gå vidare, så är det helt enkelt bara dags för oss att åka hem.

Med det vill jag tack så mycket för att Du valt att läsa min blogg!

DU HAR VÄL INTE MISSAT DISTANSHEALINGEN PÅ FREDAG?

Du är välkommen att delta på distanshealing Fredag 9/4 kl.10.00 

Priset är 80kr och du betalar med swish till 123 361 8907

Anmäl ditt deltagande till anna@sacredjourney.se senast Fredag kl.09.00

Alla deltagare får ett personligt budskap från sina guider, änglar eller Gudinnan. Det skickas till din e-post.

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!

På min hemsida http://www.sacredjourney.se kan du läsa mera om mig och hur jag arbetar som medium. Där kan du också boka någon av mina tjänster eller anmäla dig till någon av de kurser och workshops jag håller.

Jag önskar dig en fantastisk dag!

Väl mött )O(

Anna Mattsson

Medium, Healer & Författare

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

5 kommentarer

 1. Kristina den

  När det gäller “helvetet” har jag i alla fall fått mina frågor 100% besvarade genom att läsa “Tredje Testamentet” som “Martinus ” skrivit. Jag har också fått svar på allt som jag undrat över genom hans kosmiska analyser. Det finns kanske många vägar till Sanningen, men för min del har detta varit “min sanning”.

  • annam den

   Hej Kristina!
   Vad bra att du hittat den sanning som stämmer för dig💜
   Väl mött )O(
   Anna

 2. Lena den

  En fråga jag grunnat på när du skrev om reinkarnation. Du skrev att anden själv väljer om de vill “börja ett nytt liv på jorden. Om jag uppfattade dig rätt. Hur kommer det sig? Trodde det var så att säga “obligatoriskt “att återgå och lära mer om livet.

  Också undrar jag om änglarna kan välja att inte “hjälpa/stötta” en person.

  • annam den

   Hej Lena!
   Vi har alltid ett fritt val även när vi är på andra sidan. Vi väljer det livet som ger oss mest utveckling, men vi kan också välja att avstå.
   Vi har alla en skyddsängel som ser till oss när vi är på jorden, men den kan inte alltid skydda oss. Kanske har vi valt ett svårt liv för att lära vad lidande innebär och då ingriper inte änglarna lika mycket, eftersom det lidande vi utsätts för, är förutbestämt och en del av livsuppgiften.
   Det kan tyckas grymt, men det är tyvärr en del av livets alla lärdomar.
   Vill vi ha Änglarnas hjälp, så behöver vi be dem att komma till oss. Änglarna ingriper inte om vi inte ber dem🙏

   Änglarna kommer få ett eget inlägg i bloggen lite längre fram.
   Hoppas du fick svar på din fråga💜
   Kram Anna

 3. Kristina den

  Jag kan rekommendera Martinus kosmologi till dej också Lena, tror att du kan få svar där på det du undrar över!

Lämna en tanke