En varg i fårakläder

1

Hej fina du?

Vi har kanske alla stött på människor som vill få oss att tro att de är bättre än vad de egentligen är. Många använder sig dessutom av sitt andliga arbete som täckmantel för sig riktiga jag. Jag pratar givetvis om de oäkta människorna som sänker andra för att själva verka bättre.

Att arbeta med sin andliga utveckling, innebär inte bara att jobba med det ljusa och gnistrande vackra. Den andliga och den fysiska världen, har två sidor och det kan man aldrig komma ifrån. Att då glömma bort sina skuggsidor eller kanske till och med vara rädd för den, gör dig inte automatiskt till en ljusarbetare.
Många kallar sig för ljusarbetare och använder sig av uttryck som ljus och kärlek. Men vad innebär det?

Att säga sig arbeta enbart i ljuset, gör en människa icke trovärdig. För att kunna stå i enbart ljus, så behöver du ha gått igenom det mörka, inte bara en eller två gånger, utan betydligt fler än så. Ljuset kan endast födas ur mörkret och för att göra det, måste man stå helt orädd mitt i det. Det krävs balans mellan ljus och mörker för att du ska kunna utgå helt från det ljusa. Vi har haft några få människor på jorden, som stått helt i sitt ljus. Jesus är en av dem. Buddha är en annan. Vilka kan jämföras med en uppstigen mästare?

Jag vill inte klanka ned på dem som säger sig jobba för ljuset, men jag vill uppmärksamma att de som säger sig stå i enbart ljus, har en hel del jobb kvar att göra. Säkert är det många som inte håller med. Säkert är det fler som känner sig provocerade av mina ord. Men det grundar sig egentligen i rädsla och osäkerhet.

Varför skriver jag då det här, om det provocerar andra?

Jag skriver inte för att provocera, utan för att uppmärksamma. Tack vare social media, så har världen blivit mindre. Vi har lättare att nå ut till människor och i den andliga och mediala yrkesgrupperna, så ser man många som utger sig för att vara medium, utan egentlig kunskap. Det kan då vara svårt som kund att skilja på det som är äkta och det som är fejk. Det gör att hela yrkesgruppen dras ned, när flera utger sig för att vara ”ljusarbetare” men i själva verket bara är ute efter pengar.

Dessa går att känna igen. Tänk dig ett vackert bokomslag med en spännande titel. När du sen öppnar boken, märker du att den är tom eller har ett obegripligt innehåll. Det är inte utsidan som räknas. Inte eller det som sägs för att personen ska framställas i ett bättre ljus. 

Leta efter det slitna och kantstötta. Den må vara ful, men har garanterat ett spännande och sant innehåll, som uppskattats av många.Väl mött )O(

Anna Mattsson

Medium, Healer & Författare

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Lena den

    Så sant. Är det fööör polerat är det troligen påklistrat. Man får känna efter inombords vilket som är rätt eller fel. Precis som med människor i övrigt. De som slår sig för bröstet innan de bekänt färg har ofta en egen agenda.
    När det gäller sociala medier kan personerna gömma sig bakom en fasad och gå in för att lura människor. Det är aldrig fel att uppmärksamma falskhet.

Lämna en tanke