Vad händer när vi dör? Del 1.

11

Hej fina läsare!

I mitt arbete stöter jag dagligen på människor som har en mycket älskad och saknad person på andra sidan. Mitt jobb är att vara en länk mellan dem och många har berättat vad som sker på andra sidan.

Det här är första delen av 3, i en serie om andra sidan.

Döden är för många en mycket skrämmande tanke. Många vill inte ens tänka på livets slutskede och förtränger det faktum, att döden är lika naturlig som födelsen. Livet är en process och i den processen är födelsen och döden lika viktig som de levnadsår vi får på jorden.

När jag har kommunicerat med andevärlden, så har de alla berättat samma sak: Man lever vidare! På andra sidan fortsätter vår resa, även om vi inte längre är fysiska varelser bundna till en kropp. När vi passerar över till andra sidan, så kan vi behöva tid att anpassa oss till den ”nya världen”. På jorden lever vi i tunga kroppar och i en relativt låg energifrekvens och när vi dör, förflyttas vi upp och har dels inte längre kroppen att bära på och vi befinner oss även i en högre energifrekvens.

Vi blir åter den ljusvarelse eller massa, som vi en gång var. Vi behöver inte våra kroppar för att känna igen varandra, utan vi kan enkelt känna igen varandras energier.
Vår själ lämnar kroppen när den dör. För det är kroppen som dör, inte Du. Du lever vidare och fortsätter till nästa dimension. Vi kan tillfälligt lämna kroppen under vårt liv med, genom att göra astralresor.

När vi först passerat över till andra sidan, så möts vi av guider, nära och kära. Kanske har vi en önskan om vilka som ska komma och möta oss och då uppfylls vår önskan. De vill, lika mycket som vi, att passagen över ska gå smidigt och utan stress och rädsla. För de vet nämligen om, att människan räds döden.

Efter en tid, vilket verkar vara olika lång, går man vidare till en plats där man får gå genom sitt liv. Man kan kalla det för rehabilitering. Det är för att vi ska kunna reflektera över livet vi levt. Lärde vi oss det vi kom ned till jorden för att lära? Var livet svårt? Var det något so gick snett? Ingen kommer att döma dig, utan hjälpa dig att komma vidare. Här finns andra som tillhör din själsgrupp och ni alla hjälper varandra att utvecklas och höjas i energi.

Den här processen tar olika lång tid. Vissa befinner sig där i tio kanske tjugo år, medans vissa andra kanske bara spenderar några år på den platsen. Allt beror på hur långt själen kommit i sin utveckling och vilka val som gjordes i det senaste livet. Det är fler faktorer som spelar in i själens utveckling och hur den kommer vidare:

 • Karma från tidigare liv
 • Karma från senaste livet
 • Livsläxor
 • Uppfylldes livssyftet?

När man gör regressioner tillbaka till tidigare liv, kan man se en röd tråd mellan liven. Ofta handlar det om samma svårighet som dyker upp i liv efter liv. Det är oftast även samma ”personer” man stöter på och som man då har karma med. När man vet vad problemet är, kan man ändra sitt beteende och lösa den karma som uppstått.
Det är genom att leva olika liv och stöta på olika hinder, problem och även sorger, som vi utvecklas. Vi ska inte bara utvecklas som människor, utan framförallt som själar.

Det finns motsatser i världen av en anledning:

 • Ljus/mörker
 • glädje/sorg
 • kärlek/hat
 • mod/rädsla

Utan en motsats, kan vi aldrig lära oss hur en annan egenskap är. Du kan aldrig lära sig tacksamhet, om du aldrig behövt sakna något. Du kan aldrig känna lycka, om du inte vet vad sorg och olycka innebär. Du kan inte känna kärlek om du inte upplevt hat. Det är först när vi bemästrar våra känslor och har upplevt alla aspekter av människan, som du också kan släppa ditt ego. Vilket är det själarna strävar efter i jordelivet. När vi släpper vårt ego, så höjs vår energi och vi kommer närmare vårt mål av upplysning. Målet är nämligen att inte längre återfödas, utan vara fullkomlig som själ.

Jag kommer stanna här, för den här gången och i del 2 kommer du kunna läsa mera om:

 • själsgrupper
 • andliga guider
 • själsfränder

Jag hoppas du haft glädje av din läsning och vill du veta mera om mig och hur jag arbetar som medium, så gå in på hemsidan http://www.sacredjourney.se  Där kan du också anmäla dig till någon av mina kurser eller boka privatsittning, tarotvägledning, regressions session eller någon annan av mina tjänster.

Väl mött )O(

Anna Mattsson

Medium, Healer & Författare

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

11 kommentarer

 1. Sofia Lindén den

  Intressant

  • annam den

   ??

   • Birgit den

    ???

 2. Petra den

  Jätteintressant! Tack ?

  • annam den

   Tack för att du läser?
   Väl mött )O( Anna

 3. Lena den

  Tänkvärt. Bra läsning, Anna❣
  Känns helt naturligt och att livet lär
  och utvecklar människan för andra syften. Ser fram emot nästa del?

  • annam den

   Vad roligt att du tyckte om inlägget! Ja, livets lärdomar slutar aldrig och vi är i ständig utveckling?
   Kram Anna

 4. Ingbritt den

  Väldigt intressant det hjälper en ur sorgen ❤️

  • annam den

   Det gläder mig att du känner dig hjälpt av inlägget.
   Väl mött )O( Anna

 5. Sofia den

  Intressant läsning, ser fram emot nästa avsnitt. Jag har ju en mamma som är på väg bort och jag tror hon är på andra sidan redan. Väntar på att hon ska ta sitt sista andetag och lämna detta liv som inte varit henne rättvist. Låter säkert elakt i någras öron men jag vill inte att hon ska lida mer… Vill att hon släpper taget och går över hela vägen…. Jag kan inte för mitt egna egos skull ha kvar henne i mitt liv, även om hon är min mamma….

  • annam den

   Tack för att du läser min blogg? Det är svårt att se på när våra nära lider och jag förstår din känsla och tanke. När vi blir gamla och sjuka, så väntar andra sidan som en befrielse.
   Ljus och kärlek till dig och din mamma❤️
   Väl mött )O( Anna

Lämna en tanke