Vad händer när vi dör? Del 2

3

Hej fina läsare!

Det här är del 2 i serien om Andra sidan och i första delen, berättade jag om ankomsten till andra sidan. I del 2 kommer jag berätta mer ingående om själsgrupper, andliga guider och själsfränder.

Andliga guider

Många har en god kontakt med sina andliga guider även när de lever på jorden. Vissa andra träffar sina guider först när de går över till andra sidan. Oavsett när mötet sker, så är det alltid en lycklig återförening. Vi vet nämligen vilka våra guider är och vi känner varandra sedan lång tid tillbaka. Tillsammans med guiderna och kanske några fler själar som står högre i energifrekvens än oss själva, så bearbetar vi det gångna livet.

Guidernas uppgift är att följa oss genom livet och hjälpa oss på rätt väg. Vi har nämligen bestämt innan vi valt att gå ned på jorden, vilken livsuppgift vi ska ha. Dessvärre är det ofta så att vi glömmer bort den när vi väl fötts ned i en fysisk kropp. Som barn har vi lättare att komma ihåg och vi kan också lättare kommunicera med våra guider och andevärlden. Men i takt med att vi blir äldre, så försvagas länken mellan oss och andevärlden. den försvinner aldrig helt, men den blir svagare.

En andlig guide är någon från vår själsgrupp och ofta har vi även levt samtida på jorden. Guiderna kan skifta under livets gång och ibland har vi samma genom hela livet. Vissa guider arbetar med oss i specifika situationer. Vi kan t ex ha en guide när vi jobbar med vår andliga utveckling och en guide när vi arbetar med vår fysiska kropp. Vi kan ha en annan guide som hjälper oss i vårt arbeta och en annan för att hjälpa oss i kärlekslivet. Guiderna har olika uppgifter, men alla samarbetar för att vi ska klara vårt liv så bra som möjligt.

Guiderna söker vår uppmärksamhet och vill ha en kontakt när vi befinner oss på jorden. Ofta kan man uppfatta deras närvaro genom att höra ett svagt plingande ljud. Man kan också känna som om någon drar lätt i håret eller vidrör ansiktet. Ibland måste de vara lite mer bryska för att vi ska förstå att vilka de är. I många fall, så är det faktiskt inte ett “spöke” som besöker oss när det knarrar och låter  på olika ställen i huset. Även våra guider kan göra sig hörda på det där sättet. Så istället för att bli rädd, fråga istället vem det är. Be att de visar sig i dina drömmar eller meditationer. När vi kommit så långt att vi lärt oss hur vi ska kommunicera med guiderna, så finns det mycket hjälp att få.

Själsgruppen

Vi får också möta resten av vår själsgrupp. Många befinner sig förstås på jorden, inkarnerade i en kropp, men många finns också kvar på andra sidan. De bearbetar sina liv och förbereder sig för att reinkarneras på nytt. Tillsammans i själsgruppen stämmer man av med varandra hur det gått under den senaste livstiden. Har man klarat av sina uppgifter? Själsgruppen jobbar alla uppåt och för att alla ska höjas. Alla höjs inte i samma takt, utan vissa behöver mer tid, medan andra höjs snabbare. Det har ingenting att göra med om man är bättre eller sämre, utan helt och hållet vilka erfarenheter man samlat på sig under sina liv.

Inför en återfödelse, så bestämmer själsgruppen vilka som ska ingå i den närmsta kretsen. Vår familj och närmsta vänner, är oftast själar från vår själsgrupp. Vi kan ha levt hundra liv inom samma familj, men bytt konstellation. Den som var din syster i det nuvarande livet, kanske var din mamma i det förra livet. I nästa liv blir din pappa ditt barn osv. Det är för att vi ska utvecklas tillsammans och hjälpa varandra. Därför är det också bra att göra regressioner tillbaka till tidigare liv, för att få förståelse för varför man hamnar i vissa situationer och varför man har en speciell relation med en viss person.

Vilka faktorer påverkar då våra liv?

 • karma
 • tidigare liv
 • livsläxor

Dessa tre sakerna är viktiga att förstå. Karma fastnar, oavsett man vill det eller ej. Vi påverkas av tidigare liv och erfarenheter, vare sig vi vill det eller ej och vi har en läxa att lära oss i livet. Oavsett vi vill det, eller ej.

Livsläxor i själsgruppen

Det vi kommit till jorden för att lära oss, blir en karma om vi levt klart livet utan att lära oss den specifika läxan. Det kan låta som om man får en dom när man kommer tillbaka till andra sidan, men riktigt så är det inte. Du har alltid ett val om du vill reinkarneras eller inte, men väljer man att låta bli, så tar utvecklingen väldigt lång tid. Jorden är nämligen den bästa platsen att lära sig på. Här får vi möta svårigheter och lycka. Vi får lära oss vad mänskligt lidande vill säga och vi får också lära oss vad ren lycka vill säga. Empati är ingenting som är självklart i hela universum och på jorden får vi lära oss att visa empati och bry oss om andra levande varelser. Det som sker med oss när vi kommer ned till jorden, är att vi glömmer bort varför vi är här och vad vi ska lära oss. En livsläxa kan vara att lära sig vad sorg innebär. Det är den enklaste att lära sig, men svårast att bearbeta. Det kan innebära att vi får leva ett liv som kantas av sorg och förlust. Vi kanske mister de som står oss nära, för att vi ska lära oss vad sorg innebär.

Vi väljer då, tillsammans med resten av själsgruppen, vilka som ska leva tillsammans och vilka roller vi ska ha. En själ kanske tar på sig rollen att vara en förälder som olyckligtvis dör ung och innebär stor sorg och förlust. En annan själ tar på sig rollen att vara den elaka styvföräldern, som ska lära dig vad det innebär att känna sig oälskad och övergiven.

Konstellationerna är många och vi kan ha svårt att förlika oss med det faktum, att någon vi egentligen älskar och litar på, tar på sig rollen att göra oss så illa. Men det är just därför. Det är i sådana händelser som det också kan skapas karma. När vi utsätts för olika svårigheter, så är vår uppgift att klara upp dem och finna ett sätt att höja vår energi. Det gör vi genom:

 • förlåtelse
 • acceptans

När vi kan acceptera det faktum att något hemskt har drabbat oss och vi kan förlåta den som gjort oss illa. Då höjs vår energi. Det betyder givetvis inte att vi ska tillåta andra människor att hela tiden göra oss illa. För i andra situationer kanske det är så, att vi behöver lära oss att stå upp för oss själva. Varje livsresa är unik och så är varje livsläxa. Vi har alla olika roller att spela gentemot varandra.

Själsfränder

När vi möter vår själsfrände, så känner vi genast igen den personen. Vi kanske inte känner igen den till utseende, men vi känner igen personens själ och energi. Vi kan nästan se oss själva i deras ögon.

Att möta sin själsfrände är både underbart och oerhört svårt. Det är nämligen inte självklart att ni kommer dela livet tillsammans eller ens ha med varandra att göra. Det är inte heller alltid man möter sina själsfränder som en förälskelse, utan det kan också vara så att vi möts som vänner eller kanske familjemedlem. Tvillingar föds alltid med sin själsfrände. De har en stark kontakt hela livet och kan kommunicera med varandra på ett sätt som “vanliga” syskon ofta inte kan.

När man möter sin själsfrände kan man känna som om tiden stannat. Man kan se i i den andres själ och vi kan kommunicera utan att prata. Det som är svårt, är att vi inte alltid kan dela våra liv och när vi säras på, känns livet inte längre komplett och det kan skapa tvivel och stor sorg. Kanske är det en del av livets läxa att klara sig på egen hand och lära sig att hantera en stor förlust.

När våra själar föds, så föds vi som en gnistrande ljusmassa. Alla har vi en tvilling, en själsfrände som vi föds tillsammans med. Många kallar det också för tvillingsjälar. Men det betyder inte alltid att vi följs åt. Det kan vara så att vi lever våra liv på olika ställen, för att vi tillsammans ska utvecklas snabbare. Vi tillhör nämligen samma själ och vad den ena lär sig, får även den andra själen ta del av. På så sätt är ni väldigt viktiga för varandra, även om ni inte alltid får leva sida vid sida.

Mycket i livet handlar om att vi ska lära oss hantera sorger och förluster, glädje och kärlek. Du kanske undrar varför? Jo, det är ju så att på andra sidan, så kan vi inte uppfatta känslor på samma sätt.. När vi går vidare till den platsen vi ska vara på för att rehabilitera det senaste liv, så känner vi frid och kan inte komma ihåg hur känslan av sorg är. Vi kan inte heller känna ensamhet och övergivenhet, utan det är känslor vi endast kan lära oss på jorden. Det kan tyckas som jordeliven då enbart är till för att leva i misär, men vi upplever ju också mycket kärlek och glädje här nere. Det finns ingen annan plats i universum som delar så många fantastiska varelser. Vi får leva med andra människor, djur, växter och fantastiska landskap.

Här avslutar jag del två och i tredje och sista delen  kommer jag berätta mera om:

 • Reinkarnationen
 • vad som händer när man avslutar livet i förtid
 • vägen till uppstigning

Jag hoppas du funnit glädje i din läsning och att det har besvarat några av dina frågor. Vill du veta mera om mig och hur jag arbetar som medium och healer, så gå gärna in på hemsidan http://www.sacredjourney.se Där kan du också anmäla dig till någon av mina kurser och boka privatsittning, tarotvägledning eller någon annan av mina tjänster. Hela mars månad får Du 20% rabatt när du bokar en tjänst eller anmäler dig till någon av mina kurser.

Följ mig gärna på instagram @anna_mattsson_spiritualmedium och på facebook @Sacred Journey

Jag önskar dig en fin dag!

Väl mött )O(

Anna Mattsson

Medium, Healer & Författare

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

3 kommentarer

 1. Petra den

  Åter stort tack för jättefin läsning ?

  • Pia den

   Tack snälla! Nu fick jag mycket att tänka på när det gäller acceptans, tanksamhet och personlig utveckling?

 2. Helena Andersson den

  Såå intressant att läsa ?

Lämna en tanke