Fördelarna med att meditera

0

Det finns många fördelar med att meditera regelbundet. Dels så får kroppen tillfälle att verkligen slappna av och släppa alla krav och måsten som man annars står inför. När vi mediterar, så stärker vi också kontakten med det högre medvetandet och ökar tilliten till oss själva.

Varför är tilliten så viktig?

Var du än befinner dig i livet just nu, så känner du säkert igen dig i scenariot att vara ur balans och inte riktigt veta i vilken riktning du ska gå. Kanske står du i färd med att flytta eller byta jobb och står precis i ett vägskäl och inte vet om du ska gå höger eller vänster.

När vi står inför val, så blir valet mycket enklare om vi har tillit till vår inre känsla. Intuitionen som vi kanske inte alltid vågar lyssna på. När vi då har tillit och vågar lyssna inåt, så kommer svaret till oss. Då vet vi, om vi ska gå till höger eller vänster, eller kanske till och med stanna kvar på ursprungsplatsen.

När meditationen blir regelbundet, så lär sig kroppen att snabbt slappna av. När du blivit van, så kan det räcka med tre djupa andetag för att berätta för din kropp att det är dags att slappna av. Det finns många hälsofördelar med det:

  1. Minskar stress
  2. Sänker blodtrycket
  3. Bättre sömn
  4. Ökar koncentrationsförmågan

Det är inte bara den fysiska kroppen som påverkas positivt, utan det främjar också den andliga utvecklingen.

Allt fler öppnar upp mot det andliga och människor är mer öppet nyfikna idag, mot hur det var förr. Kanske beror det på att man inte längre ser på andliga personer som tokiga och att det är mer socialt accepterat att tro på någonting högre än det egna jaget.

Att jobba med sig själv och den andliga utvecklingen, kan vara både skrämmande och fascinerande. Ofta handlar det om acceptans och att våga släppa kontrollen. Här återkommer även den berömda tilliten. När vi släpper vårt ego och lyssnar helt på vårt inre, så höjer vi vår energifrekvens och öppnar upp mot det andliga och de högre dimensionerna.

På facebook har jag min digitala meditationsgrupp. Det är en privat grupp, där jag lägger upp en ny meditation varje vecka. För 200kr/månad kan Du också bli medlem i gruppen, där du får hjälp att komma igång med din meditation. 

Varje tisdag kommer en ny meditation, som sedan ligger kvar i gruppen, så att du kan lyssna till den när och hur ofta du själv vill. Köp din plats via hemsidan http://www.sacredjourney.se    Du är varmt välkommen!

Jag önskar Dig en magisk dag och hoppas vi ses!

Väl mött )O(

Anna Mattsson

Medium, Healer & Författare

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke