Bland Älvor och andra väsen

0

Den här helgen har jag spenderat mycket av min tid ute i naturen och det är verkligen balsam för själen.

I lördags höll jag en workshop där deltagarna fick följa med ut i skogen och bekanta sig med naturväsen och känna av skogens energier. Man kan lära sig väldigt mycket om man bara tar sig tid att känna och lyssna.

Vi stötte på Älvorna, Alver, några troll och även skogsrået. När man söker kontakt med naturens väsen, så måste man visa ödmjukhet och vara villig att ge någonting tillbaka. Många av de väsen jag stött på, är väldigt bestört över hur vi människor behandlar skogen. Vi är en del av naturen precis som naturen är en del av oss. Vi behöver lära oss att leva mera i samklang. Deltagarna fick även måla det de kände in och jag fick tillåtelse att publicera en mycket vacker illustration av skogsrået. Naturen försöker inte försköna någonting, utan ger oss det råa materialet, helt utan filter. Så otroligt vackert!
En vacker illustration av skogsrået

Jag fick mycket tid till eftertanke när jag satt i mossan och lyssnade på det vackra fågelkvittret. Eller, egentligen bekräftelse snarare, på att jag valt rätt väg i livet. Gudinnan visar att mitt kall är sant och att jag gör det jag är ämnad till att göra. Gå ut i skogen du också! Lyssna till vad vinden har att säga. Känn hur marken känns under dig. Naturen talar till oss hela tiden, men många är alldeles för upptagna med sig själva för att lyssna eller förstå.

Att vara ödmjuk i sitt bemötande är nog det viktigaste för en god kommunikation. Vi människor må tro att vi står över alla andra varelser, vare sig vi kan uppfatta dem eller inte. Men vi står faktiskt inte så högt i kurs hos skogens väsen. Många av dem tycker faktiskt att vi är gapiga och fumliga. Vissa blir lite förvånade när man söker kontakt, för de tror inte att vi människor längre är kapabla att uppfatta dem. Det ser jag som ett bevis på att vi gått ifrån oss själva. Det är ingen slump att det pratades mer om naturväsen förr i tiden. Då levde man närmare naturen och var mer i nuet. Man uppfattade sin omvärld annorlunda och man tog sig tid att känna efter. I dagens samhälle är det mer sällan man hör historier om vättar, tomtar och troll, för det är inte många som uppfattar dem.

Jag ger er läsare en liten utmaning; ta minst en skogspromenad i veckan, för att skapa en starkare kontakt både med er själva och moder jord. Jag lovar att det är värt det!

Vill du veta mera om mig och hur jag jobbar som medium och healer, så kolla in min hemsida  http://www.sacredjourney.se  Där du också hittar min webbshop där du nu får 5% rabatt när du anger koden MABON2020 i kassan.  Du hittar även min senaste bok; Vägen till Gudinnan, som är en bok om ceremonier och ritualer kring årshjulet.

Annas senaste bok ”Vägen till Gudinnan”

Jag önskar Dig en underbar söndag💜

Väl mött )O(

Anna Mattsson, medium, healer och författare

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke