Lughnasadh och tacksamhet mot Moder Jord

0

Den här helgen har jag spenderat till eftertanke, skörd och tacksamhet. Välkommen till min Sacred Journey )O(

Årshjulet håller så sakteliga på att vända och Moder jord krystar just nu fram livet och näringen till oss. Lughnasadh ger mig ny luft under mina vingar och jag kan känna en stark vilja att skapa. Skapa något hållbart.

Jag har funderat mycket idag. Tankar kring Moder jord har tagit mycket plats och det gör ont i mig att se och känna att vi gjort henne så illa och gör än. Människans strävan efter pengar och makt, har gjort henne hänsynslös. Hänsynslös både mot varandra och mot vår Jord.

I spåren av Covid-19 har man sett att Jorden återhämtat sig. Vattendragen har blivit renare, luften har blivit renare och man har även sett att djuren inte längre är lika stressade. Vad säger det egentligen? Jo, att Vi människor tar alldeles för mycket plats! Människan Kräver sin plats i naturen. Kräver att naturen ska ändras för att man ska bo eller utvinna något för pengar.

När covid-19 gjorde entré fick vi äntligen bryta våra ovanor. Det är fruktansvärt att det skördat så otroligt många liv. Det är jag hemskt ledsen för och känner med alla som mist någon i sin närhet. Men vi kan ändå inte blunda för, att det skapat en chans till förändring. En chans att se världen så som den bör ses; Med vördnad.
Många vill gärna kunna resa på sin solsemester eller göra sin skidresa. Antagligen för att komma bort från den stressiga vardagen. Det förstår jag, men vad jag inte förstår, är varför människan inte hellre förändrar livet. Jag gissar att det handlar om pengar. Men varför låter vi pengar styra våra liv? För att man ska ha det materiella? För att vi ska kunna resa på lyxiga semestrar? För att ha råd med nyaste bilen? Eller kanske för att slippa leva i nuet. Är det därför vi också har det starka behovet av att resa? För att vi aldrig landar? Kom ihåg att detta är tankar, jag dömer ingen. Jag älskar också att resa, men har börjat fundera på vad som gör oss så angelägna att hela tiden röra på oss.

 

Ordet ”hemester” har blivit omåttligt populärt. Tyvärr har det lett till att många renar i norra Sverige, har känt sig trängda av de stora folkmassor som vallfärdat till fjällen. Jag säger inte att man inte ska upptäcka världen eller Sveriges vackra landskap, men att man ska göra det med Vördnad.

Nu kanske du tycker att jag varit hård och kanske också orättvis. Det får du tycka om du vill. Jag anser att vi inte längre ska bli så förvånade när Moder jord säger ifrån och ber oss att visa hänsyn. Det är hög tid att vi faktiskt gör det nu, för allas skull!

Du som ännu har semester får njuta av sensommarvärmen som kommit in och vi andra, tja, vi får jobba på.
Jag önskar alla en fin vecka och Lughnasadh.

Vill du veta mer om mig och hur jag jobbar som Gudinnemedium, så kan du gärna följa mig på Instagram  @anna_sacred_journey och Facebook @Sacred Journey Du kan också klicka in på hemsidan http://www.sacredjourney.se
Där kan du se vilka tjänster jag erbjuder och även vilka kurser och workshops jag håller. Webshopen börjar också fyllas på med de varit kristaller och varor som jag har i den fysiska butiken i Sunne.

Kram Anna )O(

Medium, healer och författare

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke