Tacksamhet

1

Min guide är ofta med mig i min vardag och visar mig i vilken riktning jag ska gå. Det senaste har han visat mig vikten av tacksamhet och att leva i nuet.

 

Vi tar väldigt mycket för givet och ser inte alltid skogen för alla träden. I den rådande pandemi, så är det många som känner frustration över att inte kunna leva som vanligt. Resa och träffa vännerna ute. Något vi bara tar för givet att vi kan göra.

Allt det är en ynnest, ska ni veta.
Vi lever på en plats som är hårt drabbat av klimatförändringarna. Vi har fått kraftigare värmeböljor och extremt milda vintrar. Ändå är mentaliteten sådan, att många fortfarande blundar för det och ser det som en rättighet att leva på samma sätt som förut. Är det den svenska avundsjukan som kommer fram? ”Varför ska jag ändra mitt liv, när alla andra kan göra det?”  Rädslan att någon annan ska få bättre förutsättningar, utan att jobba lika hårt.

Jag älskar gamla tv-serier och blev jätteglad när Lilla huset på prärien åter var med på tablån. I första avsnittet flyttar familjen Ingalls från landets norra del, ned till södern för att de skulle överleva. Charles kämpar med att bygga en stuga till familjen och Caroline är jätteglad över att ha väggar och tak till sin familj. Ett enkelt timmerhus.

Det fick mig att börja fundera. Hur skulle det kännas att tvingas lämna sitt hem? Att tvingas lämna sin familj och allt man känner till, för att hitta en ny plats att leva sitt liv på. Tusentals människor gör det varje dag. Inte för att de själva valt det, utan för att krig och svält tvingar dem. Familjen Ingalls behövde inte fly för sina liv på det sättet, men de var tvungna att flytta för att kunna skapa en framtid till sina barn.

Så, idag är en dag att ägna till tacksamheten. Jag är tacksam över det jag har i mitt liv. Min familj, mitt hem, mina vänner och mitt fantastiska arbete. Tacksam över att ha naturen nära och kunna vandra i skogen när jag vill.

Vad är du tacksam över? 

Jag hoppas du får en fantastisk dag som skänker dig glädje, kärlek och tacksamhet.

Vill du veta mera om mig och mitt arbete som medium, så finns min hemsida www.sacredjourney.se 

Sacred Journey finns även på Facebook och Instagram

På hemsidan kan du också beställa min senaste bok Vägen till Gudinnan som guidar dig genom Gudinnans årshjulet med ceremonier och ritualer.

Väl mött )O(

Anna Mattsson, medium, healer och författare

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Lena den

    Du är så insiktsfull, Anna! Fint du skriver! I tacksamhet finns erfarenhet, inget kan tas för givet, om man tror det kan man falla hårt. Familjen är det viktigaste alla gånger. Finns så mycket man kan undvara men inte den. Men det finns mycket att vara tacksam för, som du skriver. Och visst gillar man Lilla huset…..

Lämna en tanke