Månmagi – hur påverkas vi av månens olika faser?

1

Månen är och har varit viktig för oss människor i urminnes tider. Inte bara för människor förresten, utan för hela jorden.

En nymåne har nyligen passerat, närmare bestämt den 21 juni.

Nymånen är alltid så fräsch och känns precis som luften efter ett åskoväder.
Nymånen är en tid för nystart och nu kan man med fördel utföra magi som är förberedande. Många gånger vill man ha snabba resultat, men ibland kan det vara av värde att visa sin tid. Magin kan byggas upp för att bli starkare och starkare, för att vid fullmåne få manifesteras.

Månen, som på latin heter Luna har en stor roll för oss. Genom historien har den haft en central roll i olika religiösa sammanhang och eftersom den alltid vänder samma sida mot jorden, så får vi uppleva de olika faserna. Den roterar runt sin egen axel varje gång den gått ett varv runt jorden.

Att månen påverkar oss människor, är knappast någon hemlighet. Även om man inte kan säga exakt hur.
Förr trodde man att månen hade negativ inverkan på människan.  Det är ingen slump att man på engelska säger lunatic= galen. Jag kan tänka mig att man såg folk bli ”mångalna” främst vid fullmåne, eftersom den har så starkt inverkan på oss. Många upplever rastlöshet och sömnbesvär kring fullmåne. Det är ju inte så konstigt eftersom månen även påverkan jordens hav och skapar ebb och flod. Våra kroppar består av 60% vatten och torde då även påverkas av månens dragningskraft.

Den kvinnliga kroppen är sammankopplad med månen och jorden. Förr var kvinnans menstruationscykel i fas med månen och man utförde ofta ritualer kopplade till månen, kvinnokroppen och årstiderna. Man skulle kunna likna kvinnans cykel med jordens; vår, sommar, höst och vinter. Precis som jorden, så passerar också den kvinnliga kroppen regelbundet olika faser och man ansåg förr kvinnokroppen som helig.

I den moderna tiden glömmer man lätt bort sig själv och sin kropp. Även om vi ständigt blir påminda om hur vi ska se ut, så glömmer vi känslan i kroppen. Vi ser ständigt till det yttre och manipulerar kroppen till den yttre perfektionen.
Många, eller kanske de flesta kvinnor, reflekterar inte så mycket över sin menstruation. Den är jobbig för många och man kanske ser den som ett onödigt måste. Många använder olika preparat för att manipulera sin mens och för många uteblir den helt med hjälp av hormoner. Om detta säger jag ingenting, för det är var kvinnas rätt att bestämma över sin kropp. Jag vill bara belysa det.

Det tar månen 28 dagar att göra sin resa runt jorden, precis lika lång som en menstruationscykel. På så sätt är månen och kvinnan i fas med varandra.
Kvinnans cykel var i fas med månen och man menstruerade under nymånen och hade ägglossning vid fullmåne. Kroppen och sinnet hade lättare att följa med i den naturliga rytmen. Idag är det lätt att tappa bort sig i det teknologiska ljuset och bruset.
Men man kan hitta tillbaka till sin ursprungliga cykel, om man tillåter sig att leva efter den naturliga rytmen.

Månen rör sig nu från att vara pånyttfödd till att öka i tillväxt och styrka.
Passa på att göra detsamma du med! Följ med i månens energier och få hjälp till tillväxt.

Det är en bra period att påbörja något nytt eller lära sig nya saker. Utveckling och framsteg ligger i energierna nu. Jobbar du med magi, så är det en bra tid att bygga upp magin nu, så den kan manifesteras vid fullmåne.
Meditera i månens energier och känn hur den känns i din kropp. Hur påverkar den just Dig? Kom närmare månen och tillåt dig att återgå till sitt ursprung. Följ med i rytmen och bli återigen, en del av cykeln i samspel med månen, solen och jorden.

Jag hoppas du haft glädje av din läsning och att du finner inspiration och magi från min text.

I min bok Vägen till Gudinnan kan du läsa mera om magi och olika ritualer och ceremonier. Boken finns att beställa i min webbshop.

Vill du veta mera om mig och hur jag arbetar som medium, så kan du titta in på min hemsida http://www.sacredjourney.de Du kan också följa mig på Facebook och Instagram.

Väl mött )O(

Anna Mattsson, medium, healer och författare

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Lena den

    Tänkvärda ord du skriver! Även om jag inte längre är i min “fruktsamma tid” påverkas jag väldigt mycket av månen. Sömnen påverkas vid fullmåne och “den drar vatten” ifrån mig. En fullmåne är vacker att titta på. Har ännu inte provat meditation under fullmånens tid, men nått ska väl finnas kvar att uppleva också, eller hur?

Lämna en tanke