Sommarsolståndet – vad innebär det?

0

På lördag infaller sommarsolståndet, eller Litha som det också kallas.

Sommarsolståndet har man firat i tusentals år, precis som många vintersolståndet, höstdagjämningen och vårdagjämningen. Det är viktiga knutpunkter under året.  Det är dessa som skapar moder jords cykler.  Våra cykler.

I vår tid är det många som firar midsommar. Kanske vet vi inte varför, utan vi firar bara för att man alltid har gjort det. För mig är det inte själva midsommarafton som är det centrala, utan sommarsolståndet.

Man pratar om att Jorden går in i en ny fas, men det gör ju faktiskt vi människor också. Ja, allt liv. För vi lever ju på jorden och följer hennes cykler. Vi får in mot ett energiskifte, som nog inte så många tänker på, men vid sommarsolståndet har solen sin topp. Då är det årets längsta dag och kortaste natt. Solen står som högst på himlen och får njuta av att vara kung för en dag.

Vi som lever i den norra hemisfären får dessutom njuta av solen under extra många timmar under den perioden. Vi uppmärksammar sommarsolståndet genom att hylla ljuset.

Efter sommarsolståndet, börjar jorden sakta vandra tillbaka. Långsamt börjar solens timma bli färre och färre och naturen förbereder sig inför sin vila. Men vi har ändå juli och augusti som fortfarande levererar både ljus, värme och vackra blommor.

Jag önskar dig en underbar midsommar, Litha eller vad du helst kallar den här helgen.

På min hemsida kan du ta del av mitt Midsommarerbjudande som gäller t.o.m 21/6
Anmäl dig till valfri kurs och få en gratis distansvägledning.

http://www.sacredjourney.se 

Du kan också följa mig på Facebook och Instagram @anna_sacred_journey

Väl mött )O(

Anna Mattsson, Medium, healer och författare

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke